Connect with us

Eveniment

A murit Gabriel Coconea, fostul director general al Transgaz Mediaş

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

lumanare
Bannet continental 29 aprilie

transgaz mediasDupă ce săptămâna trecută a murit fostul director al Romgaz, Marcel Piteiu, la doar cinci zile a trecut la cele veșnice o alta persoană din domeniul gazefier. Este vorba despre Gabriel Coconea, fost director general al societății Transgaz Mediaș, cel care a fost condamnat definitiv în luna iunie 2015 la șapte ani de închisoare în dosarul fostului președinte al SIF Oltenia, Dinel Staicu, pentru fraudarea patrimoniului Transgaz Mediaș.

Coconea a obținut în urmă cu câteva săptămâni o decizie de întrerupere temporară a executării pedepsei, invocând motive medicale, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a încetat din viață. Acesta suferea de cancer și avea 74 de ani.

Potrivit Mediafax.ro, fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost condamnat la nouă ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul deschis de procurorii anticorupţie pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Aurel Gabriel Coconea, fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, pentru abuz în serviciu în formă calificată la o pedeapsă de şapte ani închisoare.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată în noiembrie 2007 în dosarul privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro. Alături de acesta au fost deferiţi justiţiei Aurel Gabriel Coconea – fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru – fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega – foşti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu – fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza – fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum şi Iulian şi Tudorică Siclitaru.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *