Connect with us

Eveniment

Cel mai amplu gest de caritate din România “Un milion de stele”, la Sibiu și Mediaș

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

un milion de stele medias
Bannet continental 29 aprilie

un milion stele unu.jpgCampania umanitară „Un milion de stele” revine din nou la Mediaş. Astfel, toţi medieşenii sunt aşteptaţi să participe la această acţiune, care se desfăşoară la nivel naţional şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând smbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

Practic, participanţii vor putea face donaţii care ulterior vor fi folosite la cumpărarea de alimente pentru masa de Crăciun a a familiilor nevoiaşe. Voluntarii Caritas vor oferi informaţii celor prezenţi despre eveniment şi despre activitatea organizaţiilor pe care le reprezintă.

Peste 20.000 de voluntari și susținători au contribuit la ediția trecută, pentru a susține persoanele nevoiașe. În gestul lor de solidaritate au fost aprinse milioane de candele ale solidarității și recunoștințe și au fost strânse fonduri la nivel național, în valoare de 42.676 RON, care au ajutat mii de persoane nevoiașe, primind pachete cu alimente, sprijin medical și social.

Evenimentul are deja o tradiție de 6 ani la Mediaș, se alătură celor peste 50 de orașe din România în care se organizează la aceeași dată și va fi susținut printr-un program artistic de către copii ai comunității, sensibili la nevoile semenilor lor, alături de copiii cu dizabilități aflați în programele de recuperare.

Acţiunea are loc vineri, 16 octombrie, de la ora 18:00, în parcarea din faţa Bisericii Greco-Catolice Sf.Petru şi Pavel, din cartierul Vitrometan și este organizată de Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj. În aceeași zi și la aceeași oră, acțiunea are loc și în Sibiu, la Biserica Greco-Catolică Sf.Ioan Botezătorul din strada Cristian.

Petiția către Guvern, pentru creșterea bugetulului serviciilor sociale cu 0,3% pe an din PIB până în 2020

Oragnizațiile Caritas susținute de partenerii lor fac apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând astfel pe cei 40% din cetățenii României care se află în risc de sărăcie și excluziune socială, să trăiască o viață demnă, susțin organizatorii.

În toate cele 54 de orașe în care are loc această manifestare, se va face cunoscută petiția inițiată de Confederația Caritas România „DA Servicii Sociale !” și se vor strânge semnături care vor crea baza de susținere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe an din PIB pînă în 2020 bugetul pentru servicii sociale. Petiția poate fi semnată si online la adresa: www.petitieonline.com/da_servicii_sociale

“Prin evenimentul de advocacy Un Milion de Stele susținem cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află. Acțiunea face apel și către publicul larg, Mass-Media, autoritățiile centrale și locale să susțină un sistem de asistență socială transparent și sustenabilitatea finanțării și furnizării serviciilor sociale”, au mai explicat organizatorii.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *