Connect with us

Eveniment

Localnicii din Alma Dumbrăveni vor beneficia din nou de apă potabilă

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

apa-de-la-robinetCele peste 300 de familii din localitatea Alma Dumbrăveni vor avea de joi apă potabilă la robinete și fântâni. Conducerea Apa Târnavei Mari spune că în cursul zilei de joi va trimite autorităților locale o adresă scrisă prin care informează că apa este la calitatea prevăzută de lege și se poate folosi de către beneficiari.

“În cursul acestei zile vom trimite o adresă scrisă prin care vom informa Primăria din Alma Dumbrăveni că apa este în parametri normali și tot din cursul acestei zile cetățenii o pot folosi ca și apă potabilă”, a declarat pentru Ziarul Sibiu 100 %, Virgil Bucșe, directorul ATM.

Populația din Alma Dumbrăveni a rămas fără apa potabilă în urmă cu aproximativ două săptămâni, când a fost informată de societate că apa din conducte și cea din fântâni a înregistrat depășiri mari privind concentrația de amoniu. În tot acest timp, cetățenii au fost aprovizionați cu apă potabilă pusă la dispoziție în curtea primăriei de către ISU Sibiu și ATM.

În paralel, au fost efectuate o serie de analize, iar în momentul în care a scăzut concentrația de amoniu, apa a mai fost monitorizată pentru a nu se schimba din nou concentrația. Direcția de Sănătate Publică a fost și ea prezentă în localitatea sibiană, iar furnizorul de apă a fost tras la răspundere, în sensul că a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru depășirea concentrației de amoniu.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *