Connect with us

Eveniment

Biserica Evanghelică declară că va sprijini statul român pentru a primi refugiați

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Biserica Evanghelică din România anunță că la Congresul Bisericii Generale (“Landeskirchenversammlung”) , organizat la Sibiu în data de 14 noiembrie s-a luat decizia că va sprijini statul român la primirea și integrarea de refugiați. La Congresul General,au fost prezenți peste 50 de delegați și oaspeți de onoare din România și din străinătate și de la alte Biserici.
„În rezoluția privind criza refugiaților, Biserica Evanghelică C. A. din România declara că este pregătită pentru a sprijini statul român la primirea și integrarea de refugiați. Mai departe, Biserica critică populismul, xenofobia și rasismul”, se arată într-un comunicat al Bisericii Evanghelice.

Congresul Bisericii Generale este cea mai înaltă adunare a Bisericii Evanghelice C. A. din România, echivalentă cu Sinodul Bisericii Ortodoxe. La acest congres se iau decizii esențiale privind viața bisericească, juridică și financiară. Aproximativ o treime din cei 50 de membrii ai Congresului Bisericii Generale sunt teologi. Congresul Bisericii Generale se întrunește cel puțin o dată pe an. Ședințele plenului Congresului Bisericii Generale sunt publice.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *