Connect with us

Eveniment

VIDEO: Reţea de trafic de persoane şi proxenetism destructurată de procuorii DIICOT

Iulia Damian

Publicat

pe

descinderi DIICOT

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii în locuinţele mai multor suspecţi de trafic de persoane dar şi în două cluburi de striptease pe care aceştia le deţineau în Sibiu. Ei sunt suspectaţi că au racolat mai multe tinere care provin din familii dezorganizate dar şi din centrele de plasament şi le-au obligat să se prostitueze. 25 de persoane au fost duse la audieri.
“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat un număr de 6 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.În cauză, există suspiciunea rezonabilă că in perioada 2011 – 2015, pe raza municipiului Sibiu, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în recrutarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin care au fost constrânse la practicarea prostitutiei în folosul membrilor grupului iar ulterior au întrebuinţat diverse forme de constrângere pentru a le determina să continue practicarea prostitutiei.” se arată într-un comunat de presă al DIICOT
Membrii reţelei racolau tinere care proveneau de regulă din medii defavorizate, centre de plasament sau care aveau o situaţie financiară precară şi pe care le convingeau să se angajeze ca dansatoare în două cluburi de striptease deţinute de către aceştia. Ulterior, prin ameninţare şi agresiune fizică le obligau să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu diferiţi clienţi ai cluburilor. Asupra victimelor recrutate era exercitată o puternică presiune psihică iar pentru a menţine controlul asupra acestora membrii grupului apelau la ameninţări şi uneori la violenţe fizice unele dintre victime fiind spitalizate în urma actelor de agresiune suferite.
La sediul DIICOT din Sibiu au fost duse la audieri 25 de persoane.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *