Connect with us

Eveniment

Prima ninsoare la Sibiu, autorităţile au intervenit deja pentru deszăpezire

Iulia Damian

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Prima ninsoare la Sibiu, a nins atât în oraş dar şi în mai multe localităţi din judeţ iar drumarii au şi acţionat deja pentru deszăpezire. Au fost însă şi probleme în trafic, pe autostrada A1, în apropiere de Sălişte un TIR a derapat şi a intrat în parapeţi iar circulaţia a fost blocată în zonă, aproximativ două ore.
“În contextul precipitațiilor sub formă de ninsoare, Comandamentul de Iarnă constituit la nivelul Primăriei Sibiu s-a asigurat că firmele contractate pentru prestarea serviciilor de deszăpezire sunt pregătite să intervină. Un utilaj dotat cu plug și încărcat cu sare și clorură de magneziu a degajat zăpada depusă pe drum în staţiunea Păltiniş. De asemenea, s-a împrăștiat sare și clorură de magneziu în câteva puncte pe viaducturi și poduri pentru a evita deraparea. Utilajele sunt pregătite să intervină pe străzile din Sibiu, în ordinea priorităților, în funcție de volumul căderilor de precipitații sub formă de ninsoare. În depozitele firmelor contractate există stocuri inițiale de materiale antiderapante, iar pe marginea drumurilor în pantă se amplasează cutii cu nisip.” a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu
Primăria Sibiu a semnat în luna decembrie 2014 un contract pentru asigurarea serviciilor de salubritate și deszăpezire valabil pentru o perioadă de trei ani. Valoarea acestuia se ridică la aproape 14 milioane de lei, fără TVA. Contractul prevede acționarea pe străzile din municipiul Sibiu în vederea deszăpezirii, în ordinea priorităților stabilite. Inițial se intervine pe străzile principale, colectoare a unui volum mare de trafic, pe drumurile în pantă și rampă, pe poduri și viaducturi, iar apoi se intervine pe străzile secundare. În zona centrală se intervine și cu utilaje de mici dimensiuni: sărărițe cu plug, o basculă cu plug și o sărăriță, dar și celelalte utilaje pot intra pe străzile mai largi ale centrului istoric.
S-a intervenit pentru deszăpezire şi pe mai multe drumuri din judeţ. “SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată in subordinea Consiliului Județean Sibiu, și-a început activitatea. Comandamentul de deszăpezire acţionează în scopul asigurării circulației în condiții optime pe drumurile județene, pe toată perioada sezonului rece. S-a acționat pe urmatoarele drumuri județene: DJ 106A Paltiniș, DJ105 Agnita – Merghindeal , DJ106 Agnita – Bârghiș și DJ105G Rîu Sadului. Chiar dacă în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții optime, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție.” se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Drumuri şi Poduri
Probleme în trafic din cauza zăpezii au fost numai pe autostrada A1, în apropiere de Săşişte unde un TIR a derapat şi s-a izbit în parapeţi. Traficul rutier a fost bocat aproximativ două ore.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *