15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Daniel Maricuţa şi secretara primăriei Şelimbăr, în arest la domicilu

Cele mai citite

Magistraţii de la Tribunalul Alba au respins cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA şi au dispus măsura arestului la domiciliu pentru primarul din Şelimbăr, Daniel Maricuţa. Aceeaşi decizie şi în cazul secretarei, Elena Scumpu.
„Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 26.11.2015 până la 25.12.2015 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege. Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive.” se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Alba
În faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă au ajuns şi alte şase persoane implicat în dosar. Printre acestea, viceprimarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu, Maria Melniciuc, şefa Serviciului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Şelimbăr dar şi Ioan Tatu, fost primar al comunei. Pentru cei şase inculpaţi, magistraţii au hotărât cercetarea penală sub control judiciar.
Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Între timp, procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală şi măsura controlului judiciar pentru alţe 11 persoane implicate în afacerile necurate ale edilului din Şelimbăr.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect