Connect with us

Eveniment

Pavilionul Muzeal Multicultural a fost finalizat

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Construcția noului Pavilion Muzeal Multicultural de la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului s-a încheiat la sfârșitul lunii noiembrie. Pavilionul a fost ridicat în cadrul proiectului Patrimoniu Deschis, cu o valoare de 3,5 milioane de euro nerambursabili și va fi inaugurat pentru publicul larg în luna aprilie 2016, odată cu trecerea la programul de vară.

„Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru realizarea unui program cultural complex ce include, pe lângă construcția Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), reconstrucția, conservarea și restaurarea monumentelor reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional Calea minorităților etnice și, nu în ultimul rând, consolidarea relațiilor bilaterale româno-norvegiene prin cercetări comune privind patrimoniul cultural al minorităților etnice”, se arată într-un comunicat de presă.

Patrimoniu Deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).Detalii despre proiect sunt disponibile la adresa www.patrimoniudeschis.ro

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *