Connect with us

Eveniment

Şase consilieri locali din Blăjel trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Iulia Damian

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

Şase consilieri locali din Blăjel au fost trimişi în judecată. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş. Mai exact aceştia au refuzat timp de un an şi jumătate să valideze mandatul unui alt consilier local din partea PNTCD, ales la alegerile locale din mai 2012. În schimb aceştia au validat nelegal mandatul de consilier local al altei persoane care se afla pe locul al doilea pe lista de candidaţi ai aceluiaşi partid.
“Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Hancu Gheorghe, Vandor Mihai Nicolae, Vereş Alexandru, Albu Ioan, Andrei Ioan Olimpiu şi Burduşel Călin Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Inculpaţii sunt acuzați că în calitate de consilieri locali în cadrul Consiliului Local al Comunei Blăjel, în perioada 27.12.2012 – 30.04.2014, în mod repetat, cu ştiinţă şi în temeiul aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, refuzând să valideze mandatul de consilier local al persoanei vătămate Mărginean Marius, care fusese ales consilier local din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat la Alegerile locale desfăşurate în luna mai 2012, prejudiciind astfel interesele legitime ale acestuia şi ale alegătorilor care i-au dat voturile.” se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş
Inculpaţii au încălcat două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile ale Tribunalului Sibiu din anii 2012 şi 2013, în care se arătă că în conformitate cu legislaţia electorală că trebuie validată alegerea lui Marius Mărginean în funcţia de consilier local al comunei Blăjel, în schimb cei şase consilieri au validat în mod nelegal şi repetat mandatul de consilier al altei persoane care figura pe locul al doilea pe lista de candidați a P.N.Ţ.C.D.
Dosarul a fost trimis la Judecătoria Mediaş şi urmează să înceapă procesul iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă să primească o pedeapsă între 2 şi 7 ani de închisoare şi nu vor mai avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *