Connect with us

Eveniment

O nouă amânare în cazul autostrăzii Sibiu-Pitești

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

autostrada pitesti curtea de arges sibiu

Predarea studiului de fezabilitate pentru capetele autostrăzii Sibiu-Pitești, al cărei termen de predare era 15 decembrie, a fost amânată până la vară. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat că acesta va fi gata doar în iunie 2016, deoarece consultantul extern a recomandat ca această procedură să nu fie grăbită și să se facă și forajele geologice.

Potrivit ministrului, SF-ul pe capete va fi predat la pachet cu restul documentatiei si pe loturile din mijloc astfel incat debutul primelor lucrari ar putea fi în ianuarie 2017.”Consultantul extern a recomandat sa extindem aceasta perioada pana la urmatorul termen, pana la 15 iunie pentru a nu grabi aceste lucruri. Tocmai pentru ca au fost sarite din cursul firesc al lucrurilor forajele geo ăn.r. geologicei care, se pare, ca au fost si problema la Orastie – Sibiu. Au cerut sa nu devansam aceste capete, sa asteptam pana in iunie cand se face si restul pentru a avea un studiu complet”, a declarat Dan Costescu, in cadrul dezbaterilor din Parlament cu societatea civila pe marginea proiectului de buget, citat de Hotnews.

Studiul de Fezabilitate pentru Sibiu – Pitesti a fost contractat pe 15 iunie 2015 cu Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL pentru circa 6,5 milioane de euro. Termenul initial de finalizare era de 5 luni pentru cele doua capete si 12 luni pentru cele trei tronsoane de pe mijloc (zona montana).

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *