Connect with us

Eveniment

Tânără de 18 ani lovită de o bucată de tencuială

Diana Stancovici

Publicat

pe

Bannet continental 29 aprilie

O tânără de 18 ani din Rupea, judeţul Braşov, a fost lovită, miercuri după-amiaza, de o bucată de tencuială desprinsă de pe imobilul aflat pe strada Mitropoliei la numărul 7.

Fata a fost transportată la spital de către un echipaj de Ambulanţă, iar medicii au costatat că nu a suferit răni grave.

„Nu au fost probleme grave, pacienta fiind mai mult speriată. Ea prezenta câteva mici plăgi, escoriaţii la nivelul capului. Pentru că nici analizele nu au arătat probleme deosebite a fost lăsată să plece”, a declarat Decebal Todăriţă.

Situaţia imobilului unde s-a produs incidentul este incertă.

„Imobilul are o situaţie incertă, sunt mai mulţi proprietari şi am înţeles că există şi un litigiu în cauză”, a declarat Luciana Balteş.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a precizat că pompierii au intervenit pentru înlăturarea unor elemente de tencuială care stăteau să se desprinsă de pe clădire.

Clădirea de pe care s-a desprins tencuiala este monument istoric.

Potrivit site-ului www.patrimoniu.sibiu.ro, pe imobilul respectiv este o placă comemorativă dezvelită în 1968 pe care scrie “În această casă a poposit în toiul evenimentelor din 1848 în drumul său spre Munţii Apuseni, Avram Iancu (1824-1872), membru al Comitetului Naţiunii Române”.

De asemenea, în perioada august 1850-ianuarie 1851 în acest imobil a fost ascuns Ion C. Brătianu fiind refugiat ca revoluţionar.

Acest incident nu este singular în municipiul Sibiu. În 2014 o tânără de 19 ani a fost rănită, pe strada Andrei Şaguna, după ce i-a căzut tencuială în cap, în timp ce aştepta autobuzul, iar în 2009 o femeie a fost ucisă de un ornament desprins de pe o clădire de pe strada Cetăţii.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *