5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Numărul virozelor a crescut cu 50%

Cele mai citite

Medicii atrag atenția că numărul infecțiilor respiratorii a crescut cu 50% față de săptămâna precedentă, de la 1252 de cazuri ajungându-se la 1921 de îmbolnăviri. Potrivit analizei pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost la persoanele între 15 și 49 de ani. Și numărul pneumoniilor din această săptămână a crescut, fiind înregistrate 428 cazuri noi. 10% dintre cazuri au necesitat internare, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an. Deocamdată, în județul Sibiu nu au fost confirmate cazuri de gripă.
„Cazurile de suspiciuni de gripă raportate au fost 8 (faţă de 11 în săptămâna predentă). Nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal; astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală”, se arată în raportul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Vaccinarea antigripală a debutat în 15 octombrie, Ministerul Sănătății repartizând pentru județul Sibiu 12.250 de doze de vaccin, cu toate că sunt 60 000 de persoane incluse în grupele de risc . În urma solicitării medicilor de familie, DSP Sibiu a mai solicitat de la Minister încă o tranșă de 4.500 de vaccinuri, însă nu se știe dacă acestea vor mai sosi.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect