Connect with us

Eveniment

Mii de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Iulia Damian

Publicat

pe

petarde

Peste 6.700 de articole pirotehnice confiscate de poliţişti. Oamenii legii au depistat artificiile într-un spaţiu din apropierea pieţei Cibin. Acestea aparţineau unei societăţi comerciale care nu este însă autorizată să depoziteze materiale pirotehnice în spaţiul respectiv.
“Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, au depistat într-un spaţiu situat în municipiul Sibiu, în imediata apropiere a pieţei în care sunt comercializaţi brazi, 6.760 de articole pirotehnice, ceea ce înseamnă 425 kg. Din cercetări a reieșit că articolele pirotehnice aparţineau unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, care însă nu era autorizată să depoziteze articole pirotehnice în spaţiul respectiv.” a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu
Societatea comercială este autorizată de ITM dar și de către IPJ pentru deţinerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice din categoria I, însă în alt punct de lucru şi nu în spaţiul în care aceste articole au fost depistate. Mai mult decât atât, o parte din articolele pirotehnice fac parte din categoria a II, pentru care societatea respectivă nu deţinea autorizaţie.
Articolele pirotehnice au fost confiscate iar poliţiştii fac în continuare cercetări.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *