Connect with us

Eveniment

Tineri care vor o locuinţă ANL pot depune dosare din luna ianuarie

Iulia Damian

Publicat

pe

LOCUINTE ANL SITE
Bannet continental 29 aprilie

Tinerii care vor să închirieze o locuinţă ANL îşi pot depune dosarele începând din prima zi lucrătoare a anului viitor. Termenul de depunere este până la data de 5 februarie 2016 iar ulterior dosarele vor fi analizate pentru repartizarea celor 88 de locuinţe în cartierul Reşiţa II.
“Agenția Națională pentru Locuințe a anunțat că urmează să ne predea un număr de 88 de locuințe construite în cartierul Reșița II, după finalizarea lucrărilor. Am dorit să începem imediat procesul de selecție a dosarelor pentru a fi cât mai operativi în repartizarea acestora, după ce trec în administrarea Municipiului Sibiu. Știu că mulți tineri așteaptă această oportunitate și de aceea îi invit să completeze cu atenție dosarele și să le depună.” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, într-un comunicat de presă
Astfel, tinerii interesaţi ăşi pot depune dosarele începând cu data de 4 ianuarie 2016 iar în cazul celor care au depus deja cereri în anii anteriori, aceştia trebuie să depună un nou dosar cu date actuale şi complete, ţinându-se însă cont de vechimea dosarului precedent. Pentru obţinerea unei locuinţe ANL pot depune cereri tinerii cu vârsta sub 35 de ani care ăşi desfăşoară activitatea în municipiul Sibiu şi nu deţin o locuinţă.
Criteriile de acces la o locuință ANL sunt:
– Titularul cererii trebuie să fie major și să aibă o vârstă de până la 35 de ani
– Titularul și ceilalți membrii ai familiei trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință și să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate a Statului
– Titularul trebuie să își desfășoare activitatea în municipiul Sibiu
Criteriile de ierarhizare a dosarelor:
– Situația locativă actuală
– Starea civilă actuală
– Numărul persoanelor aflate în întreținere
– Starea de sănătate actuală
– Vechimea cererii solicitantului
– Nivelul de studii sau pregătire profesională
– Situații locative sau sociale deosebite
Pentru fiecare dintre acestea va fi acordat un punctaj iar în cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanții vor fi departajați în funcție de situația locativă la data repartizării locuințelor. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se va face în funcție de vechimea cererii.

Cei interesaţi pot găsi lista cu documentele necesare pe site-ul Primăriei Sibiu http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/locuinte_anl iar dosarele se depun la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni în zilele de luni între orele 8.30 şi 18.30 iar de marţi până vineri între orele 8.30 şi 16.30.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *