Connect with us

Eveniment

Casa de Cultură a Sindicatelor s-ar putea redeschide în 1 martie

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

Conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor speră ca instituția să poată fi redeschisă începând cu data de 1 martie. Potrivit directorului Marius Vingerzan, în prezent încă se lucrează la proiectul tehnic, urmând ca până la finele acestei luni acesta să fie trimis spre aprobare Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ulterior, pentru primirea autorizației de securitate în caz de incendiu, vor fi înlocuite sistemele de detectare și semnalizare cu unele noi, automatizate. Și pentru Sala Studio, unde se țin spectacolele Teatrului Național Radu Stanca, se fac aceleași demersuri, autorizația pentru funcționare la incendiu fiind emisă pentru întreaga clădire.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost închisă în data de 13 noiembrie, după ce reprezentanții ISU au făcut controale și au constatat mai multe nereguli ce țin de securitatea în caz de incendiu.

„Neregulile constatate la spațiul controlat se încadrează în categoria celor prezentate în Hotărârea de Guvern nr.915/2015, respectiv: neechiparea cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului. Casa de Cultură va rămâne închisă până la remedierea acestor problemele, pentru siguranța cetățenilor”, a declarat la acea vreme Bianca Sabău, purtător de cuvânt ISU.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *