13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Start la înscrierea candidatilor pentru funcția de rector al ULBS!

Cele mai citite

Luni a început perioada de depunere a candidaturilor pentru cei care doresc să devină rectori ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, mandatul actualului rector – Ioan Bondrea – fiind pe final.
Potrivit calendarului alegerilor din cadrul ULBS, cei care doresc să ocupe această funcție trebuie să-ți depună candidatura până în 22 ianuarie.
În data de 25 ianuarie, Biroul electoral al ULBS va verifica toate candidaturile depuse. În zilele de 26 și 27 ianuarie se pot face contestații la aceste candidaturi, contestații pe care le va analiza Senatul Universității într-o ședințăî care va fi convocată pentru data de 28 ianuarie.
Tot în 28 ianuarie vor fi anunțați oficial candidații care au rămas în cursa electorală.
În 5 februarie se va alege noul Senat al ULBS, iar în 24 februarie va avea loc turul întâi al alegerilor pentru noul rector.
În 29 februarie rectorul nou ales va trebui validat de către Senatul Universității și, ulterior, acesta își va desemna prorectorii.
Actualul rector, Ioan Bondrea, a anunțat deja că intenționează să candideze pentru un nou mandat în fruntea ULBS, apreciind că transparența de care a dat dovadă până acum este unul dintre atuu-rile sale.
”Eu vreau să duc la bun sfârșit niște proiecte care nu au fost finalizate, iar eu și echipa de prorectori dorim să le continuăm, asta dacă lumea ne acordă această încredere. Sunt, în special, proiecte de infrastructură, cel mai important fiind cel al construirii unei săli de sport pentru universitate”, a declarat Ioan Bondrea, în ultima conferință de presă pe care a susținut-o în luna decembrie 2015.
Până în acest moment, niciun alt universitar sibian nu a anunțat că ar dori să intre în cursa electorală.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copșa Mică are o autospecială de stingere a incendiilor

După ani de numeroase încercări de a obține o autoutilitară funcțională de stingere a incendiilor, acest lucru s-a realizat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect