Acum citesti:
Bondrea, singurul candidat pentru funcția de rector al ULBS
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bondrea, singurul candidat pentru funcția de rector al ULBS

Actualul rectorul al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea este singurul care și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea universității sibiene.

Profesorul Bondrea s-a înscris, vineri, în ultima zi, urmând ca în 25 ianuarie dosarul său de candidatură să fie analizat pentru validare. Conform calendarului alegerilor, în 26 și 27 ianuarie urmează să fie înregistrate și soluționate eventualele contestații, iar în 28 ianuarie va fi publicată oficial candidatura.

Campania electorală este programată să se desfășoare în perioada 7-21 februarie, iar alegerile în data de 24 februarie. În 29 februarie Senatul ULBS își va alege noul președinte și, în cadrul aceleiași ședințe va fi validat noul rector.

Pentru ca alegerile pentru funcția de rector al ULBS să fie validate este nevoie ca prezența la vot să fie de două treimi din cei 635 de electori înscriși pe liste. În cazul în care, în primul tur al alegerilor nu se va înregistra o prezență la vot de minim două treimi din numărul total al electorilor, procesul se va relua în 26 februarie, urmând ca scrutinul să fie validat indiferent de procentul prezenței la vot.

Rectorul se va alege prin majoritatea simplă (50+1%) din numărul celor prezenți la vot.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.