Acum citesti:
Au început înscrierile de proiecte pentru SemiMaratonul Sibiului
Intreg articolul 3 minute de lectura

Au început înscrierile de proiecte pentru SemiMaratonul Sibiului

Cele mai bune 20 de proiecte locale pot obține strângeri de fonduri prin intermediul SemiMaratonului Sibiu, aflat la a cincea ediție. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară și va fi organizat în data de 28 mai. Astfel, oricine are o idee pentru a schimba în bine comunitatea locală e invitat să se înscrie până în 22 februarie. În această etapă, se caută 21 de idei care să rezolve probleme ale comunității și să crească calitatea vieții din Sibiu. Anul acesta, organizatorii au decis să introducă în premieră, pe lângă cele 20 de proiecte pentru comunitatea locală și un proiect care va avea impact la nivel național.
“Este deja pentru al cincilea an consecutiv în care sibienii se implică în comunitate alergând și donând pentru cauzele lor preferate din Sibiu. Trăim într-o lume din ce în ce mai conectată, în care oamenii, dar și comunitățile, nu sunt insule, ci parte din alte comunități mai mari, în care tot mai mult discutăm despre nevoi și probleme globale. Am ales ca în acest an să introducem și o cauză de impact național, importantă pentru sibieni, care va fi propusă și votată de ei. Aceasta se va alătura celor 20 de proiecte propuse de organizațiile și grupurile informale din Sibiu. Schimbarea poate începe numai cu noi, iar acesta este momentul în care ideile sibienilor se transformă în realitate,” a declarat Ciprian Ciocan, Director executiv Fundația Comunitară Sibiu.

Aplicațiile de proiecte se depun online pe www.maratonsibiu.ro până la data de 22 februarie, ora 23.59. Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu format din reprezentanți ai comunității, care vor alege cele mai bune 20 de proiecte locale trimise până la termenul limită. 
Pentru prima dată, sibienii vor alerga la SemiMaraton Sibiu și pentru o cauză națională. Astfel, un proiect de impact național, relevant pentru comunitatea sibiană, va fi selectat pe baza propunerilor și votului publicului în aceeași perioadă.

„În cadrul ediției 2016 a SemiMaratonului sunt încurajate proiectele care includ elemente inovative și inițiativele noi, venite din partea unor echipe informale. Adică proiectele creative, care se bazează pe concepte noi sau care utilizează idei deja existente în modalități neașteptate și care generează valoare comunității locale. Proiectele pot fi propuse de echipe informale alcătuite din persoane fizice (grupuri de inițiativă) precum și de organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu”, transmit organizatorii.

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, inspirat după modelul Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, o competiție ce combină bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui.
Fundația Comunitară Sibiu pune la dispoziția sibienilor o platformă de atragere de fonduri prin care sunt sprijinite atât inițiativele venite din partea grupurilor de inițiativă, cât și a organizațiilor non-profit din Sibiu.

La ultima ediție din 2015, SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 1200 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2000 de donatori. Au fost strânși aproape 200.000 lei, fonduri care au finanțat 21 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, proiecte cu impact în comunitatea locală. Mai multe detalii despre înscrierea proiectelor sunt disponibile pe www.maratonsibiu.ro.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.