Connect with us

Eveniment

UPDATE Scandal la Spitalul de Pediatrie – O mămică acuză o asistentă că i-ar fi pălmuit fetiţa

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

lavinia si sebastian
Bannet continental 29 aprilie

Un nou scandal de proporţii a izbuncit la singurul spital de copii din Sibiu. O mămică acuză personalul medical de comportament neadecvat şi, mai grav, de faptul că i-ar fi pălmuit micuţa. Lavinia Miruţ a ajuns cu cei doi copii ai săi sâmbătă la Spitalul de Pediatrie. Femeia spune că ar fi fost ţinută două ore să aştepte, că micuţilor le-ar fi fost luată temperatura pe coridor şi, mai grav, că o asistentă i-ar fi dat o palmă fetiţei. 

 „Revoltată sunt, pentru că mi-am adus copiii bolnavi, i-am găsit mult mai bolnavi, mi s-a spus că mi-i culcă pe jos,nu mi se pare corect. Mi s-a vorbit foarte urât, am cerut şi explicaţii, ce fel de tratament li se dă copiilor mei, nu mi s-a spus, ştiu doar cu ce i-am internat. Ieri am venit la copii, m-a îmtâmpinat fetiţa plângând, mami mi s-a pus braunulă în mânuţă şi o tanti mi-a dat palme, m-a lovit cu palma pe faţă. I-a spus să întoarcă capul, fetiţa nu a mai apucat să întoarcă capul şi a tuşit pe doamna asistentă şi doamna asistentă i-a dat o palmă. Aseară i s-a spus la fetiţă că „Dacă îţi dau o palmă îţi zboară capul de la loc sub pat”, a povestit Lavinia Miruţ, mama micuţilor. 

Mama a depus luni o reclamaţie la direcţiunea spitalului, sprijinită de mămicile din cadrul Asociaţiei Mâini Unite. 

„Direcţiunea spitalului ne-a prezentat toate spaţiile, atât cele nou amenajate cât şi cele în care spitalul îşi desfăşoară acum activitatea, am observat condiţiile precare, suprasolicitarea şi a personalului şi a rezervelor. Într-un spaţiu mic erau 3 paturi, 9 metri pătraţi sau poate nici atât, doi copii în pătuţuri”, a spus Ana Maria Micu, reprezentant al asociaţiei Mâini Unite şi membru din partea asociaţiei în consiliul de administraţie al spitalului. 

Scandalul stârnit de acuzaţiile Laviniei Miruţ a declanşat o anchetă şi la nivelul direcţiunii spitalului, care susţine că problema spaţiilor de cazare va fi cel puţin parţial rezolvată odată ce lucrările de reabilitare şi extindere, aflate în plină desfăşurare, vor fi finalizate. 

De asemenea, reprezentanţii spitalului admit că deficitul de personal mediu, de apropae 30 la sută, reprezintă o problemă reală, şi că se ajunge ca, pe turele de noapte, o asistentă să aibă în grijă chiar şi 45 de micuţi. În privinţa asistentei acuzate că ar fi lovit fetiţa, dacă acest fapt se va confirma aceasta riscă să-şi piardă locul de muncă. 

„Noi nu încurajăm asemenea atitudine din partea personaului medical. Dacă se cofirmă că este adevărat vom lua măsuti drastice, până la desfacerea contractului de muncă chiar dacă noi nu avem personal suficient”, a spus Alexandru Mihuţ, managerul Spitalului de Pediatrie.  

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie susţin că, în urma cercetărilor făcute până acum, concluzia preliminară este că fetiţa Laviniei Miruţ nu ar fi fost lovită şi că medicul de gardă nu şi-ar fi exprimat „niciun moment intenţia de a culca copiii internaţi pe jos”.

„Concluzia preliminară este că personalul acuzat nu a bruscat şi nu a lovit copilul iar medicul de gradă şi-a pus retoric problema, în momentul internării, în faţa mamei că nu mai are unde culca copiii internaţi decât pe jos deoarece copiii internaţi erau deja culcaţi câte doi în pat”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic de Pediatrie.  

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *