Connect with us

Eveniment

De miercuri, la Cazarma 90 se pot închiria biciclete

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

i velo mare

Centrul de închiriere “I’Velo”, amplasat  la Cazarma 90, în Piaţa Unirii, s-a deschis miercuri, pentru al doilea an, la Sibiu. Astfel, turiştii şi sibienii iubitori de ciclism au la dispoziţie 80 de biciclete, pe care le pot închiria cu cartea de identitate.  

 

 “Este important pentru noi să promovăm mijloace de transport alternative, mai puţin poluante şi cu avantaje clare din punctul de vedere al sănătătii. De aceea in ultimii trei ani am creat peste 55 de km de pista pentru biciclete, iar anul acesta este planificata marcarea a inca 15 km. Cu toate ca nu avem o numaratoare clara a biciclistilor care utilizeaza pistele, avem totusi informatii care arata clar o crestere a nivelului de utilizare a acestora, semn ca bicicleta este un mijloc de transport care castiga teren.”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la redeschiderea centrului I’Velo la Sibiu.

Programul “I’Velo” este  cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vietii urbane, atât pentru recreere cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *