Connect with us

Eveniment

Accident de muncă la noua hidrocentrală Hidroelectrica de la Racoviţa : doi muncitori au căzut de la 10 metri

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

spital
Bannet continental 29 aprilie

Doi muncitori, unul de 38 de ani, celălalt de 54 de ani, au ajuns sâmbătă seara la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, cu multiple contuzii, după ce au căzut de la zece metri înălţime, de pe o schelă pe roţi, mişcată din greşeală de colegii lor, în timp ce dădeau cu glet pereţii de la noua hidrocentrală de la Racoviţa, obiectiv aparţinând Hidroelectrica, a declarat, sâmbătă, directorul firmei de construcţii din Râmnicu Vâlcea, unde erau angajaţi cei răniţi, potrivit Agerpres.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a demarat deja o anchetă, fiind vorba despre un accident de muncă. 

“Se va face o investigaţie internă, vedem în ce condiţii s-a produs evenimentul. Este un eveniment foarte neplăcut. Ne bucurăm, deocamdată, că, la prima vedere, nu sunt probleme. Sperăm să nu fie niciun fel de probleme şi să fie mai atenţi. Erau sus pe schele. Au vrut să mute schela cu ei sus, schela (fiind n.r.) pe roţi. Nici ei nu o să spună că sunt implicaţi direct. Şeful de echipă era sus pe schelă. Totdeauna sunt echipaţi aşa (corespunzător n.r.). Îmi pare rău că nu suntem atenţi”, a declarat Adrian Răcaru, directorul firmei la care lucrează cei doi muncitori accidentaţi. 

Potrivit acestuia, de vină ar fi fost ” neatenţia” angajaţilor. Directorul firmei vâlcene spune că niciodată cei doi muncitori nu au mai fost accidentaţi, în timpul serviciului. 

Reprezentanţii constructorului sunt aşteptaţi luni, pentru explicaţii, la sediul ITM Sibiu. Şeful Serviciului Control şi Securitate în Muncă al ITM Sibiu, Mihai Măgdoiu declară că cei doi muncitori, implicaţi în accidentul de muncă, “au avut noroc fantastic”. 

“Au avut noroc fantastic.(…) Norocul lor că s-au lovit de o turbină, pe la vreo trei metri înălţime, altfel nu îmi explic. Aveau echipament de protecţie n.r.. Cei doi făceau finisaje. Au scăpat fantastic de uşor”, a declarat reprezentantul ITM Sibiu. 

“Starea generală este bună. Pacienţii au fost aduşi de la Racoviţa prezentând policontuzii prin cădere de la înălţime, de pe o schelă de zece metri. Se aflau în timpul serviciului, la Hidrocentrala de la Racoviţa. Ambii pacienţi prezintă contuzii ale coloanei vertebrale cervicale, unul dintre ei prezintă o contuzie la nivelul membrului superior drept. Sunt în curs de investigaţii”, a declarat, după primul consult şi primele investigaţii, a spus Anca Cristea, medic de serviciu la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. 

Cei doi bărbaţi răniţi au fost transportaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe din Râmnicu Vâlcea.

Noua hidrocentrală de pe râul Olt, din comuna sibiană, Racoviţa este unul dintre obiectivele de investiţii din acest an al Hidroelectrica. 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *