Acum citesti:
7 copii din centre de plasament la Semimaraton
Intreg articolul 2 minute de lectura

7 copii din centre de plasament la Semimaraton

„Fiecare dintre noi poartă în el/ea o veste bună. Vestea bună este că nu știi cât de minunat poți să fii. Cât de mult poți să iubești! Cât de multe poți să realizezi!”

Vorbele lui Anne Frank îi ghidează pe 7 copii din centrele de plasament sibiene pentru a demonstra lumii că suntem cu toții egali și, mai mult decât atât, că putem cu toții să fim excepționali. Totul e să vrem și să primim puțin ajutor.

La nivelul județului Sibiu, beneficiind de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, 100 de voluntari ai Asociatiei Linderfeld au lucrat cu aproximativ 80 de copii din 3 centre de plasament (Orlat, Agarbiciu, Turnu Rosu), petrecând săptămânal timp alături de ei.

„Voluntarii au reușit să creeze o legătură stabilă cu copiii, primele întâlniri fiind rezervate pentru a se cunoaște, pentru a descoperi principalele nevoi și dorințe ale copiilor raportat la întâlnirile viitoare, dar și pentru a stabili reguli și limite pentru activitățile plănuite. Având la bază toate aceste informații, ei au reușit apoi, prin joacă, să le transmită cunoștințe de bază (limbi străine, noțiuni de matematică, reguli de conduită în societate), i-au încurajat să își exprime sentimentele și opiniile, i-au ajutat cu pregătirea temelor”, spune Laura Vîlsan, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Prin intermediul semimaratonului, tinerii vor să ajute la continuarea activităților care le fac bine micuților din centrele de plasament. Îi îndeamnă astfel pe toți cei care doresc să îi ajute, să alerge alături de ei pe 28 mai sau să contribuie cu orice cred că se cuvine.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.