Connect with us

Eveniment

Sport de 1 Mai. Prefectul Sitterli va lua startul la cross

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

cross

De 1 mai  se vor desfăşura două competiţii sportive menite să încurajeze sportul de masă.  Primul eveniment este un concurs de ciclism aşezat sub deviza „Criteriul primăverii” şi  organizat de Clubul Sportiv Pro Cycling, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu şi al unor sponsori. Această competiţie sportivă îşi propune să reunească la start circa 200 de participanţi din toate categoriile socio-profesionale: elevi, muncitori, specialişti în diverse domenii, intelectuali.

Startul este programat la ora 10, din dreptul Hotelului Hilton. Traseul pe care se va desfăşura concursul de biciclete este de la ieşirea din Sibiu/parcarea de la Grădina Zoologică – Răşinari – podul peste pârâul Steaza – Deal Mănăstire Răşinari – Poplaca – cu sosire la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi are o lungime de aproximativ 18 km. Tinerii sub vârsta de 18 ani trebuie să aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal. La sosire, în dreptul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, toţi bicicliştii vor primi câte un tricou inscripţionat cu mesajul „Mişcare pentru sănătate”, iar primii clasaţi vor fi premiaţi cu trofee.

Cea de-a doua competiţie se numeşte Crosul Primăverii.  Această competiţie este organizată de Clubul Sportiv Municipal, cu sprijinul Direcţiei  Judeţene pentru Sport şi Tineret, al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Instituţiei Prefectului judeţul Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Judeţean.  Evenimentul se desfăşoară cu scopul de a sensibiliza autorităţile locale să amenajeze o pistă pentru biciclete spre Răşinari-Poplaca, în continuarea celei care se termină la Grădina Zoologică. Crosul va începe la ora 10.30 şi se va desfăşura pe acelaşi traseu cu concursul de ciclism. Prima oprire pentru cei care nu mai pot continua cursa va fi la Fabrica Dumbrava, după 2, 5 km de la start. De aici vor fi organizate ştafete pe distanţe între 2 – 2, 5 km. Startul va fi dat  de preşedintele Ioan Cindrea, iar printre participanţi se va afla şi prefectul Ovidiu Sitterli. Acţiunile sunt finanţate, în principal de Consiliul Judeţean.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *