Connect with us

Eveniment

Măsuri preventive pentru menţinerea şi asigurarea ordinii și liniștii publice în următoarea perioadă

Daniel Dăbăcan

Publicat

pe

ORDINE SI LINISTE PUBLICA 3

În perioada 1-6 mai, la nivelul judeţului Sibiu, aproximativ 200 de poliţişti vor fi pregătiţi să acţioneze zilnic, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 792 de poliţişti din sistemul de ordine publică, 284 de poliţişti rutieri şi alţi 114 poliţişti din cadrul formaţiunilor de investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi arme se vor afla în stradă, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, de agrement si respectiv discoteci. În noaptea de Înviere, 375 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în zona a 234 de lăcaşuri de cult unde se vor desfăşurate slujbe religioase.

De asemenea, efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, în apropierea marilor complexe comerciale în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului rutier cât şi în vederea combaterii  excesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto.

În medie, 14 aparate radar vor supraveghea zilnic, traficul rutier pe drumurile naţionale din judeţul Sibiu, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii unui climat de siguranţă în trafic.

 

 

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *