Connect with us

Eveniment

Ambulanță aflată în misiune, implicată într-un grav accident pe bulevardul Vasile Milea

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

ambu sibiu 100
Bannet continental 29 aprilie

O ambulanță aflată în misiune a fost izbită în plin de un autoturism, la intersecția străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Vasile Milea.

Ambulanța, care avea doi pasageri la bord, a intrat în intersecție de pe strada Nicolae Iorga, moment în care a fost izbită de autoturismul Opel care trecuse pe culoarea verde a semaforului.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat ca și posibilă cauză a acestui accident neacordarea priorității ambulanței de către un conducător al unui autoturism, în momentul în care ambulanța pătrundea în intersecție cu semnalele luminoase și aprinse în funcțiune”, a spus inspector principal Costin David, din cadrul Biroului Rutier Sibiu.

În urma impactului, șoferul autoturismului  Opel a fost rănit. ”Veneam de la Dumbrava către Vasile Aron și dintr-o dată am văzut mașina de salvare venind din dreapta direct în mine, am frânat cât am putut” a povestit Alex C, șoferul autoturismului Opel implicat în accident.

Cei de pe mașina de salvare susțin, pe de altă parte, că șoferul circula cu viteză și ar fi ignorat semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune.

”Veneam cu sirenă și girofar, am încetinit în intersecție și a venit cineva pe prima bandă cu viteză foarte mare pentru că tocmai se făcuse verde, nu a luat aminte că eram cu sirenă și girofar și s-a băgat cu viteză în noi. Aveam doi pacienți în ambulanță care erau cu centuri, nu s-a întâmplat nimic cu pacienții. Sper că se învețe minte, în general, toți șoferii, când aud sirene și girofaruri că e ceva serios”, a declarat asistenta de pe ambulanță, care a refuzat să spună cum se numește.

 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *