Acum citesti:
Carmen Iohannis va alerga la SemiMaraton
Intreg articolul 2 minute de lectura

Carmen Iohannis va alerga la SemiMaraton

Carmen Iohannis va alerga la SemiMaratonul din 28 mai pentru a sustine proiectul ”Dam startul la viata”, derulat de asociatiile „Baby Care” Sibiu, „Mâini Unite” Sibiu, E.M.M.A. și „Unii pentru Alţii”.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, www.maratonsibiu.ro, Carmen Iohannis s-a înscris, in 16 mai, ca alergător pentru proiectul destinat copiilor prematuri.

„La fel ca şi oamenii, aparatele, echipamentele «îmbătrânesc». Neonatologia este unul din domeniile în care tehnologia şi aparatura modernă sunt indispensabile pentru a asigura tratamentul cel mai bun, mai eficient şi mai sigur. Aparatele vechi trebuie înlocuite permanent cu aparate noi, moderne, mai performante, mai sigure, iar ventilatoarele neonatale reprezintă echipamentele de bază ale unei terapii intensive neonatale. Peste 85% din copiii internaţi în terapia intensivă neonatală au probleme respiratorii şi necesită o formă de suport respirator pentru a putea supravieţui”, se arată în descrierea proiectului care își propune să strângă 70.000 de lei pentru a cumpăra astfel de aparate pentru Secția Neonatologie a Spitalului Județean Sibiu.

Potrivit site-ului evenimentului, Carmen Iohannis a și confirmat participarea, ceea ce înseamnă că a achitat cel puțin taxa de participare aferentă fiecărui alergător.

Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, va avea loc în municipiul Sibiu, în 28 mai.

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală.

La ediția din 2015, SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 1.200 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2.000 de donatori. În urma evenimentului s-au strâns aproape 200.000 lei, fonduri care au finanțat 21 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.