Connect with us

Eveniment

Săptămâna viitoare, pregătiţi-vă pentru incendiu şi cutremur

Odeta Veştemean

Publicat

pe

DSCF8230
Bannet continental 29 aprilie

Alarmare şi evacuare în caz de cutremur, incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor şi organizarea unei tabere de sinistraţi lângă stadionul municipal. Acestea sunt cele trei misiuni pe care autorităţile îşi propun să le rezolve într-un exerciţiu de alarmare publică ce va fi organizat în Sibiu marţi, 14 mai. 

 

Sirenele de alarmare publică vor începe să sune la 9.30, oră la care vor începe exerciţii de evacuare în caz de cutremur în şcolile gimnaziale şi liceele din municipiul Sibiu. În timpul derulării exerciţiului vor fi evacuaţi elevii şi profesorii din aceste unităţi de învăţământ, sub îndrumarea angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii Urgenţă, urmărindu-se, totodată, modul de comportare al acestora.

De asemenea, de la ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu vor simula o intervenţie în caz de incendiu. Scopul va fi  deblocarea şi salvarea victimelor, precum şi limitarea şi stingerea incendiului izbucnit. De asemenea, echipa de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont va salva persoanele blocate la etajele superioare. Pompierii vor acţiona cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe de prim ajutor S.M.U.R.D.

 

La ora 10.40, o tabără de sinistraţi va fi instalată pe stadionul municipal. În cortul amenajat de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă vor avea loc trierea, repartizarea şi acordarea de asistenţă medicală şi echipamente şi ajutoare pentru sinistraţi. În zona stadionului va fi organizată şi o expoziţie cu materiale şi tehnică de intervenţie şi prim ajutor. 

Exerciţiul urmăreşte îmbunătăţirea cooperării între instituţiile sibiene care au atribuţii în astfel de dezastre, verificându-se cu această ocazie şi  funcţionarea sirenelor de alarmare publică. 

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *