Acum citesti:
Prima Doamnă aleargă la Semimaraton alături de 2600 de persoane
Intreg articolul 3 minute de lectura

Prima Doamnă aleargă la Semimaraton alături de 2600 de persoane

2600 de alergători s-au înscris la cursele Semimaratonului 2016. Traseul trece prin centrul istoric al Sibiului, parcul Sub Arini şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Pentru cea de-a 5-a ediţie, organizatorii au stabilit că startul se va da diferenţiat, în funcţie de cursa aleasă, din cauza numărului mare de alergători înscrişi. Carmen Iohannis este şi ea printre participanţi.

Peste 2000 de persoane din Sibiu, din alte judeţe dar şi din străinătate aleargă sâmbătă, 28 mai, la Semimaraton, pentru a strânge banii necesari cauzei pentru care s-au implicat. Carmen Iohannis va alerga şi ea la Semimaraton, fiind pentru prima dată când parcurge un astfel de traseu în alergare. Prima doamnă s-a înscris direct pe site, ca toţi participanţii şi s-a arătat foarte interesată de proiectele pentru care se aleargă anul acesta. Doamna Iohannis a ales să alerge la ştafetă şi va parcurge 5,4 km.

„A fost o surpriză şi pentru noi că dânsa a ales să participe la Semimaraton. Ne onorează enorm această participare şi ne bucurăm că a ales şi dânsa să susţină un proiect al comunităţii. Ne onorează aşa cum ne onorează fiecare din cei 2600 de participanţi, pentru că noi facem acest eveniment pentru comunitate şi chiar dacă anumite nume mai ies în evidenţă uneori, ne place să credem că fiecare din ei este un erou. Prima doamnă s-a înscris normal, ca toată lumea, folosind site-ul”, a declarat Ciprian Ciocan, director executiv Fundaţia Comunitară Sibiu.

Un record pentru Semimaraton – 2600 de persoane

La ediţia 2016, vor lua parte 21 de ONG-uri , iar 13 din cele 21 de cauze pentru care se va alerga şi-au atins deja scopul. Cel mai în vârstă alergător are 62 de ani. Pentru că numărul de participanţi este foarte mare, anul acesta startul va fi diferenţiat în funcţie de tipul de traseu ales.

„La ora 9 o să plece alergătorii pentru cursele de Semimaraton şi pentru ştafetă, urmând ca la 9:15 să plece alergătorii pentru cros, fiind şi cursa cu cei mai mulţi alergători înscrişi. La ora 12 dăm din nou startul unei curse, de această dată fiind vorba de cursele copiilor, unde avem peste 550 de copii înscrişi. Ei vor alerga doar în Piaţa Mare. La ora 13 va avea loc premierea”, a declarat Ioana Pasc, purtător de cuvânt al evenimentului.

În cadrul evenimentului vor fi acordate o serie de premii, pentru cei mai rapizi alergători, feminin şi masculin, pentru cele cinci curse: semimaraton 21km, ştafetă 2x10km, ştafetă 4x5km, cros 5km şi cursele copiilor.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.