fbpx
Acum citesti:
Decizia in dosarul Astrid Fodor – ANI, in 2 iunie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Decizia in dosarul Astrid Fodor – ANI, in 2 iunie

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a amânat, joi, pentru data de 2 iunie, pronunţarea în dosarul în care primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat decizia prin care Agenţia Naţională de Incompatibilitate (ANI) a stabilit că aceasta s-ar fi aflat, ca viceprimar, în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 – iulie 2014.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a stabilit un nou termen pentru a se pronunţa, respectiv săptămâna viitoare, în data de 2 iunie.

În acest dosar a avut loc un singur termen pe rolul CA Alba Iulia, instanţa rămânând în pronunţare pentru data de 26 mai.

ANI a anunţat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleşi locali, între aceştia figurând şi viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa şi Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional ‘Samuel von Brukenthal” Sibiu’.

De asemenea, potrivit sursei citate, Fodor s-a ‘aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003″.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.