4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

UPDATE: Se îmtâmplă la Mediaş: Un bloc ANL a fost debranşat de la reţeaua de gaz

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Câteva zeci de familii care locuiesc în blocurile ANL din cartierul medieşean Gura-Câmpului se află într-o situaţie disperată. Unul dintre aceste blocuri a rămas fără gaze naturale, iar locatarii unui alt bloc urmează să fie şi ei debranşaţi zilele următoare. Societatea de gaze naturale a luat decizia de a sista furnizarea gazelor din cauza datoriilor uriaşe acumulate până în prezent.

Practic, este vorba despre câteva familii care nu au mai plătit de o bună bucată de timp facturile la utilităţi, iar din cauza acestora a fost debranşat întreg blocul. În acelaşi timp, la un alt bloc societatea de apă-canal din oraş a oprit apa, tot din cauza datoriilor mari acumulate de-a lungul timpului. Dacă în această privinţă oamenii au rezolvat problema achitând o parte din datorie şi restul sumei a fost eşalonată, în ceea ce priveşte gazele naturale situaţia e mai complicată, mai ales acum, în sezonul rece.

Municipalitatea medieşeană spune că locatarii trebuie să se adreseze instanţei de judecată.

„Conform clauzelor contractuale, Municipiul Mediaş poate solicita rezilierea contractelor, evacuarea din spaţiu şi recuperarea datoriilor reprezentând chiria la locuinţa ANL. În situaţia în care chiriaşul înregistrează restanţe la plata utilităţilor pe o perioadă mai mare de 3 luni, Municipiul Mediaş poate solicita rezilierea ca sancţiune şi evacuarea din spaţiu la notificarea asociaţiei de locatari. În ceea ce priveşte recuperarea restanţelor la utilităţi de la chiriaşului rău platnic, asociaţia de locatari este cea care face demersurile către instanţa judecătorească, şi nu Municipiul Mediaş”, susţine Raluca Herciu, purtător de cuvânt în cadrul municipalităţii medieşene.

UPDATE: 14 octombrie 2013

La rândul său, Ciprian Agapie, preşedintele asociaţiei de locatari, Sinaia 4, spune că situaţia creată se datorează tolerării restanţierilor să locuiască în continuare în apartamente.

„Situaţia s-a creat în primul rând datorită tolerării restanţierilor cu locuitul in continuare in apartamente, având în vedere că la 3 luni, la adunarea restanţelor şi a anumitor debite, primăria nu a luat nicio măsură la cererea asociaţiei de evacuare a restanţierilor, având în vedere că atunci erau restanţe de 1.800 lei şi acum de 7.000 lei pe familii. Nu ne-a ascultat nimeni, vineri am fost în audienţă la primărie şi s-a pus problema că nu i-am înştiinţat. Noi le-am arătat cererile cu număr de înregistrare, iar ei au dat din umeri şi au spus că nu au ce face şi că nu pot plăti aceste restanţe, pentru că pe numele asociaţiei este contractul de gaz şi nu pe numele primăriei. Deocamdată mai sperăm, nu ştim până când. Să dăm în judecată restanţierii nu ne permitem, având în vedere că sunt foarte mari cheltuielile de judecată, plus taxele de timbru şi alte taxe judiciare, cu atât mai mult cu cât până la recuperea banilor va dura câteva luni”, susţine Ciprian Agapie, preşedintele asociaţiei de locatari, Sinaia 4. 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect