5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Traian Berbeceanu, șeful mascaților din Alba, Sibiu și Hunedoara, a fost arestat preventiv

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisar şef Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii luate joi seara de Curtea de Apel Alba Iulia. Decizia nu este definitivă, recursul urmând a se judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a anunțat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt Curtea de Apel Alba Iulia.  Comisarul-şef Traian Berbeceanu este din anul 2005 şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, structură cu atribuţii în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

 

După audieri, care au durat peste patru ore şi o deliberare de circa trei ore, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de DIICOT Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Berbeceanu şi a soţilor Biriescu Titus Gabriel şi Ramona Anişoara, oameni de afaceri din judeţul Hunedoara. Şeful BCCO Alba Iulia este acuzat de procurorii DIICOT de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. 

Potrivit anchetatorilor, cei doi soţi ar fi fost liderii unei grupări infracţionale. Soţii Biriescu sunt acuzaţi, printre altele, de constituire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală cu produse petroliere, delapidare şi înşelăciune. Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3,5 milioane lei. Procurorii susţin că există probe că gruparea ar fi fost sprijinită în activitatea infracţională derulată, mai ales prin protecţie, de şeful BCCO Alba Iulia.

Șeful BCCO Alba a negat acuzațiile aduse

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, a negat miercuri acuzaţiile care i se aduc în ancheta declanşată de procurorii DIICOT, afirmând, la Deva, că ceea ce i se întâmplă acum este „o mare mârşăvie”.

„Asistaţi la cea mai mare mârşăvie la care aţi asistat vreodată. O să vă dau detalii mai târziu”, a declarat Berbeceanu la ieşirea din blocul din Deva, în care locuieşte. Comisarul-şef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, structură cu atribuţii în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu. În anul 2007, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Traian Berbeceanu au primit, la o gală organizată de Poliţia Română, titlul de „Poliţistul anului” la categoria „Combaterea Criminalităţii Organizate”.

Printre dosarele instrumentate de BCCO, sub coordonarea DIICOT, la Sibiu, din 2005, de când Berbeceanu este la conducerea acestei structuri, se numără „Tâmplaru” (2007), „Lenis-Tantana” (2009), „Potra” (2010), “Gruparea cămătarilor”(2012-2013) sau destructurarea rețelei de etnobotanice, la începutul anul 2013.  

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect