fbpx
Acum citesti:
Vremea se schimbă. Atenţie la drum!
Intreg articolul 2 minute de lectura

Vremea se schimbă. Atenţie la drum!

Meteorologii au anunţat că vremea se schimbă în orele următoare, se va instala gerul iar ninsorile se extind. Astfel, poliţiştii vin cu o serie de recomandări pentru şoferi pentru a fi prevenite evenimentele rutiere.

“Poliţiştii rutieri sibieni recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional dar şi altele. În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.” anunţă IPJ Sibiu

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate, şoferii trebuie să ia în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest caz este bine ca din maşini să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii,  poliţiştii recomadă şoferilor să scoată autoturismele în afara şoselei, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.