5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

A patra seara de proteste, dupa adoptarea ordonantei

Cele mai citite

UPDATE 22.50 S-a mai strigat in piata ”Nu cedam”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, dar numarul manifestantilor este in continua scadere. Prin toate iesirile din Piata Mare, pleca grupuri mari de oameni.
Si protestul din aceasta seara a fost linistit. Manifestantii si fortele de ordine au strabatut traseul fara incidente, scandand impotriva violentei.
UPDATE 22.30 Manifestantii s-au intors in Piata Mare.
UPDATE 22.00 Coloana de manifestanti a ajuns pe strada Balea, iar oamenii striga ”Jandarmerie, jos palaria”, ”Jos ordonanta”, ”Uniti, salvam toata Romania”.
In fata casei presedintelui Iohannis, sibienii au intonat imnul si au scandat numele sefului statului. Imnul a fost intonat, la ora 22.00, de catre toti protestatarii din intreaga tara, intr-un extraordinar gest de solitaritate.

La cateva case distanta de locuinta sotilor Iohannis, protestatarilor se ofera ceai cald, de catre angajatii unui restaurant. Oamenii s-au oprit pentru a lua cate un pahar pentru a se incalzi.
 
2eb28eeb-fd84-40e9-a711-fcb98299bd10
UPDATE 21.05 Desi initial s-a stabilit ca se va face doar jumatate din traseul pe care sibienii au marsaluit in primele zile, protestatarii au decis ca si in aceasta seara sa faca traseul Revolutiei. In acest moment coloana este pe strada Ravovei, iar numarul manifestantilor a ajuns la 20.000.
UPDATE 20.35 Coloana de manifestanti a ajuns la biserica de pe Mihai Viteazu. Jandarmii au primit narcise de la o tanara, Ioana Pasc.
”Ce vrem noi sa aratam este ca acesta este un protest pasnic, nu este indreptat impotriva Jandarmeriei. Este un protest impotriva coruptiei si vrem sa transmitem mesajul corect de solidaritate, de lupta impotriva coruptiei, nu are nicio legatura cu violenta”. a declarat aceasta.
Oamenii legii, au multumit cu zambetul pe buze.
La Sibiu, inca din prima seara manifestatiile au fost pasnice.
ac9821d0-5c67-4947-846d-d1020d95f4f3
 
UPDATE 20.25 Numarul celor care protesteaza in Sibiu a ajuns la 14.000. Oamenii s-au oprit in fata sediului PSD ca in fiecare seara. In aceasta seara au aprins o lumanare si au strigat lozinci impotriva PSD si a liderului Liviu Dragnea.
Si-au continuat drumul catre Mihai Viteazu, iar in fata Tribunalului s-au oprit si au scandat ”Dragnea, la Sibiu te asteapta un scicriu”.
La ora transmiterii acestei stiri, manifestantii sunt pe Mihai Viteazu.

Stire initiala:
Sibienii au iesit in strada, pentru a patra seara consecutiv, dupa adoptatea ordonantei de modificare a Codurilor Penale.
Ca in ultimele zile, protestatarii s-au strans in Piata Mare incepand cu ora 17.00, dar numarul lor s-a marit simtitor in jurul orei 19.00.
La 19.35 protestatarii au plecat din Piata Mare in mars pe Nicolae Balcescu. La ora plecarii erau circa 4.000 de oameni deja la protest.
Manifestantilor li s-au impartit bani falsi, bacnote uriase care au inscriptionata suma de 199.99o si chipul lui Dragnea.
Protestul din aceasta seara este cu…cantec. O formatie de jazz s-a alaturat manifestantilor din piata. Membrii acvesteia spun ca asa stiu ei sa protesteze.


 
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect