fbpx
Acum citesti:
Descinderi la firmele de prelucrare a lemnului, s-au dat amenzi usturătoare
Intreg articolul 1 minute de lectura

Descinderi la firmele de prelucrare a lemnului, s-au dat amenzi usturătoare

Poliţiştii împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Braşov au descins la mai multe firme de prelucrare a lemnului din localităţile Sălişte, Tilişca şi Poiana Sibiului. La una dintre societăţile controlate, oamenii legii au găsit nereguli grave şi dat sancţiuni drastice.

“Au fost constatate nereguli în activitatea unei societăţi de pe raza localităţii Poiana Sibiului, sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru expedierea de material lemnos fără documentele legale de provenienţă şi nerespectarea procedurilor de lucru în aplicaţia  de profil, conform Legii 171/2010. De asemenea, s-a dispus suspendarea acordului de utilizare a documentelor cu regim special pentru o perioadă de 1 an de zile şi a fost confiscată cantitatea de 12 mc material lemnos, predată Ocolului Silvic Poiana Sibiului.” a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

În timpul aceleiaşi acţiuni, în localitatea Rod, o femeie de 49 de ani nu a putut justifica provenienţa a 21 mc de lemn. Aceasta a primit o amendă de 6.000 de lei iar lemnul a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Jina pentru valorificare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.