fbpx
Acum citesti:
Spectatorii fideli ai NOISM au ajuns din Japonia la TNRS
Intreg articolul 2 minute de lectura

Spectatorii fideli ai NOISM au ajuns din Japonia la TNRS

Fanii companiei japoneze de dans NOISM au venit până la Sibiu pentru a vedea spectacolul „The Match Seller’s Tale & Passacaglia”, care avut loc în perioada 5-6 aprilie. Astfel, reprezentația de ieri, care s-a jucat cu casa închisă, a avut în public patru spectatori niponi veniți în orașul românesc, special pentru acest spectacol. 

Cei patru spectatori japonezi prezenți aseară în public s-au declarat foarte încântați de faptul că finalul turneului s-a desfășurat la Sibiu, deoarece au găsit mai multe asemănări între Niigata și Sibiu: ambele orașe, deși nu sunt foarte mari, au o puternică și pregnantă componentă culturală. Fan clubul NOISM din Niigata publică, periodic, și o revistă despre activitatea și evenimentele companiei nipone de dans, foarte apreciată în oraș.  Astfel, membrii acestuia urmează compania peste tot în lume și, mai ales, în mod tradițional, încearcă să asiste la ultimul spectacol din fiecare turneu – în acest caz, chiar la Sibiu, aseară.

Unul dintre aceștia, Masayuki Saito, managerul Cine Wind, una dintre cele mai importante destinații culturale ale orașului Niigata, ne-a povestit după spectacol câteva lucruri despre fan clubul NOISM din orașul său.

Cea mai puternică motivație pentru efortul lor, dincolo de admirația pentru compania niponă de dans, o reprezintă întâlnirea cu spectatori proveniți din culturi diferite, pentru a afla cât mai multe detalii despre felul în care aceștia se raportează la măiestria dansatorilor japonezi din NOISM: „Este absout uluitor cum, de fiecare dată, deși superlativele abundă peste tot pe unde am fost, totuși felul în care se raportează fiecare spectator, în funcție de cultura și tradițiile propriei țări, e diferit. Mi se pare fascinant să aud oameni atât de diverși împărtășind admirația noastră și oferindu-ne, cu generozitate, atâtea noi unghiuri din care putem privi arta companiei noastre preferate de dans”, a spus Masayuki.

Pasiunea lor pentru compania NOISM și aprecierea pentru dansatori și directorul artistic, Jo Kanamori, vine din calitatea spectacolelor prezentate, iar abordarea dansului și tehnicile folosite sunt, de asemenea, un aspect determinant pentru acțiunile pe care fan clubul le întreprinde.

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.