fbpx
Acum citesti:
CMR Sibiu: Precipitațiile se vor opri la noapte, dar vine frigul
Intreg articolul 3 minute de lectura

CMR Sibiu: Precipitațiile se vor opri la noapte, dar vine frigul

Meteorologii anunță că vineri dimineața s-a înregistrat strat de zăpadă de un centimetru în municipiul SIbiu și peste 180 de centimetri la Bâlea Lac. Noaptea de vineri spre sâmbătă va fi mult mai rece decât precedenta, întrucât se opresc precipitațiile și temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius, în județul Harghita, iar la Sibiu vor ajunge la minus 5 grade Celsius. 

Meteorologul de serviciu din cadrul Centrului Meteorologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, Nicolae Rusanu, a declarat, vineri, că în noaptea de joi spre vineri a nins destul de mult în zona deservită de CMR Sibiu – adică județele Sibiu, Braşov, Alba, Mureş, Covasna și Harghita.

Astfel, stratul de zăpadă este de 20 de centimetri la Sfântul Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc și Întorsura Buzăului, 14 centimetri la Brașov, 8 centimetri la Târnăveni – Bobohalma, 6 centimetri la Toplița, 5 centimetri la Baraolt, 3 centimetri la Târgu Secuiesc și 1 centimetru la Sibiu și Făgăraș.

De asemenea, în zona montană stratul nou de zăpadă depus este consistent, înregistrându-se peste 180 de centimetri la Bâlea Lac, aproape 30 de centimetri fiind strat nou depus. Se mai înregistrează 22 de centimetri la Păltiniș, 72 de centimetri la Vârful Lăcăut, 40 de centimetri la Vârful Bucium și 30 de centimetri la Vârful Omu.

„Noaptea trecută (joi spre vineri – n.r) nu a fost foarte frig, deoarece a fost înnorat și s-au înregistrat precipitații. Vremea înregistrată în această perioadă nu este chiar normală, dar nici ieșită din comun nu este. S-au mai înregistrat ninsori și temperaturi scăzute în luna aprilie. De exemplu, în anul 2006, în jur de 14 – 17 aprilie am avut cam aceeași vreme. De asemenea, s-a mai întâmplat să ningă chiar și la 1 mai”, a declarat Nicolae Rusanu.

Potrivit acestuia, precipitațiile vor continua pe toată durata zilei de vineri, dar se restrâng spre seară, în noaptea de vineri spre sâmbătă cerul fiind senin. De aceea se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute, care pot ajunge la minus 10 grade Celsius în județul Harghita. În județul Sibiu vor ajunge la minus 5 grade, față de zero grade cât a fost noaptea trecută.

Meteorologii mai anunță că după acest week-end vremea se va încălzi, procesul accentuat de încălzire urmând a fi vizibil luni și marți.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.