fbpx
Acum citesti:
Consiliul Județean Sibiu aleargă pentru educația copiilor de la Psihiatrie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Consiliul Județean Sibiu aleargă pentru educația copiilor de la Psihiatrie

Consiliul Județean Sibiu participă la Maratonul Internațional din 27 mai.

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, va alerga la Maratonul Internațional pentru proiectul derulat de Asociația Spitalului de Psihiatrie Sibiu, EDU – TV. Cîmpean va fi susținută la ștafetă de Ioan Bordianu, manager public, Marian Concioiu, șef serviciu Resurse Umane și Claudiu Stupar, șef serviciu Administrare Buget.

„Este nevoie de o mai mare implicare și de o mai mare apropiere a administrației publice de cetățenii din comunitatea sibiană. Acest maraton ne oferă posibilitatea să ne implicăm activ și în acest fel în viața comunității, să ne apropiem de participanți și în acest fel s-a născut această echipă de la Consiliul Județean”, a spus Daniela Cîmpean.

Proiectul derulat de Spitalul de Psihiatrie își proune să doteze 2 secții pediatrice cu o televiziune cu circuit închis pentru difuzarea programelor educative și de divertisment care să le ofere copiilor o stare de bine, dar și o educație corectă.

„Constă în montarea de televizoare care nu au telecomandă, ci vor fi ghidate de la un calculator care va sta în camera asistentelor. Astfel, programele care vor fi puse copiilor vor fi controlate. Ideea este ca între programele de divertisment să fie puse diverse spoturi cu o durată de maxim 1 minut și jumătate, astfel încât să poată să fie abordate problematici de igienă, cultură etc. În acest mod, copiii vor fi educați, fără să își dea seama că participă efectiv la un act educațional”, a explicat doctorul Ciprian Băcilă, de la Spitalul de Psihiatrie.

sedinta CJ (3)

Startul evenimentul se va da în data de 27 mai, în Piața Mare din Sibiu. Alergătorii vor trece prin Parcul Sub Arini, Grădina Zoo și Muzeul în aer liber ASTRA. Cursa de 42 de km, o noutate în cadrul maratonului, va purta cutezătorii prin Rășinari și Poplaca.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.