5.2 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Șoferi băuți și fără permise pe șosele din județ. 16 infracțiuni constatate de polițiștii sibieni, în weekend

Cele mai citite

În weekend, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, polițiștii sibieni au constatat 16 infracțiuni la regimul circulației. Cele mai multe infracțiuni au fost de conducerea unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală, respectiv cinci conducători auto, cu alcoolemii între 0,49 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat și 1,13 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.
 
Celelalte infracțiuni au fost de conducere a unui autoturism neînmatriculat-trei infracțiuni, conducere fără permis-două infracțiuni, conducere cu permis de conducere necorespunzător-două infracțiuni, și câte o infracțiune de conducere cu permis anulat, conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui autoturism având acest drept suspendat.
De asemenea, un bărbat este cercetat penal pentru încredințarea spre conducerea unui autoturism unei persoane cu privire la care cunoștea că nu deține permis de conducere.
Duminică noaptea spre luni, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au descoperit pe strada Școala de Înot, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto, în vârstă de 34 de ani, din Satu Mare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că bărbatul conducea deși dreptul i-a fost anulat;
Tot în noaptea de duminică spre luni, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control în trafic un autoturism care rula pe strada Aurel Vlaicu cu o viteză de 69 de kiloemtri/oră. În urma verificărilor au constatat că autoturismul era condus de un bărbat de 27 de ani, domiciliat în Hoghilag, care nu are permis de conducere. În același autoturism se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani, care i-ar fi încredințat spre conducere mașina deși știa că acesta nu are acest drept. În prezent, ambii tineri sunt cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier;
Sâmbătă, polițiștii Biroului Rutier Sibiu și cei ai Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, au oprit pentru control în trafic, în Veștem, un ATV condus de un bărbat. Polițiștii au stabilit în urma verificărilor că ATV-ul era neînmatriculat/neînregistrat, iar conducătorul acestuia, un bărbat de 35 de ani, din Veștem, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,15 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect