5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Dosar penal pentru un bărbat din Loamneș: Ca să scape de carantină la întoarcerea din Germania, a mințit în vamă că este șofer de TIR

Cele mai citite

Un bărbat din comuna Loamneș, în vârstă de 44 de ani, s-a întors din Germania pe 15 aprilie, în plină epidemie de coronavirus. La intrarea prin vama Nădlac, speriat că ar putea fi dus în carantină, a declarat că este șofer de TIR și merge acasă. Polițiștii l-au lăsat să plece, dar a fost verificat de poliția din Loamneș. A fost dus în carantină și va avea și dosar penal.
Potrivit autorităților, a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal, după ce polițiștii din cadrul Postului de Poliție Loamneș s-au sesizat din oficiu în cazul unui bărbat în vârstă de 44 de ani. Acesta a revenit din Germania la domiciliul său din localitatea Alămor, pe 15 aprilie.
„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la data de 15 aprilie a.c., bărbatul a intrat în țară prin punctul vamal Nădlac, declarând faptul că este șofer de camion, în aceste condiții fiindu-i permis să se deplaseze la domiciliu fără a-i fi impusă măsura carantinării.
În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere și ar fi ascuns adevărul autorităților vamale pentru a evita carantina. În aceste condiții, la data de 16 aprilie a.c., față de persoana în cauză s-a luat măsura carantinării, pe numele său fiind deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Cercetările în acest caz continuă.”
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect