5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Polițiștii sibieni au dat amenzi de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Polițiștii sibieni au dat amenzi de peste 20.000 de lei persoanelor care, în ultimele 24 de ore, nu au respectat măsurile anti-Covid.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu anunță că, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 143 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.324 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 127 de mijloace de transport, din care 105 mijloace de transport, din care 102 mijloace de transport public în comun.

„Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.400 de lei, din care 109 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea”, anunță Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri și 6 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

„Polițiștii locali sibieni au verificat 338 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.250 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 3 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei”, mai transmite Andreea Ștefan.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de 16 octombrie., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița, Turnu Roșu și Racovița. De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ.

Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.  În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 58 de avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Tot ieri, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat 4 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul sibiu, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru abateri de la legislația sanitară veterinară.

De asemenea, s-a desfășurat o acțiune comună de control în trafic, în zona Autostrăzii A 1-DN 14, în colaborare cu cadrele Biroului Poliție Autostradă. „Au fost verificate 17 autospeciale de transport alimente. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, mai transmit reprezentanții Prefecturii.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 7 persoane, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea, 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Municipiului Sibiu, fiind verificate 104 de persoane aflate în carantină și 32 persoane aflate în izolare.

„Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități”, conchid reprezentanții Prefecturii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect