16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Aproape 80 de sibieni amendați pentru că nu au purtat masca de protecție

Cele mai citite

În ultimele 24 de ore au continuat verificările la nivelul județului Sibiu în privința respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Au fost verificate 1.475 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina, fiind verificate și 74 de societăți comerciale si persoane fizice autorizate precum și 238 de mijloace de transport, din care 11 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei, dintre care două sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Arpașu de Sus, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, și despre un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Cisnădie, sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
Alte 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei au fost acordate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali au verificat 15 persoane și au aplicat o sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. În cursul zilei de luni, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

„În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilişca, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 193 de persoane și 139 auto. Totodată, în data 29.03.2021, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului au efectuat 10 de controale pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Nu au fost identificate nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. În data de 29 martie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei, pentru etichetarea necorespunzătoare a alimentelor, la o unitate tip supermarket, precum și un avertisment”, a precizat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

All 4 Sport Sibiu, noi performanțe la campionatele regionale de înot

Micii sportivi de la Clubul All 4 Sport Sibiu s-au întors cu rezultate notabile de la Campionatele Regionale de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect