7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

ULTIMA ORĂ Gardurile din supermarketurile sibiene, desființate de ISU

Cele mai citite

Sesizărilor sibienilor privind instalarea de garduri despărțitoare în interiorul unor supermaketuri din Sibiu, în vederea creării de fluxuri separat pentru persoanele vaccinate și cele nevaccinate, astfel încât să se conformeze cu reglementările în vigoare, au ajuns la ISU, care a mers în control și a rezolvat problema.
Magazinele care au dorit să rămână accesibile și persoanelor nevaccinate, astfel încât să respecte prevederile din hotărârile CNSU și ale guvernului au ales o soluție mai puțin obișnuită. Au instalat garduri metalice acoperite cu diverse materiale, astfel încât aceesul persoanelor nevaccinate să poată fi permis în magazinele alimentare esențiale. Sibienii au reclamat aceste garduri, astfel că ISU s-a sesizat, dar nu din punct de vedere epidemilogic, ci din cel al respectării legislației la incendiu. Măsurile luate s-au rezumat doar la eliminarea gardurilor, fără a fi aplicate amenzi sau alte sancțiuni.
„Având în vedere numeroasele sesizări și apariția în spațiul public a unor imagini  referitoare la montarea unor separatoare (garduri) mobile in patru supermarketuri aflate în municipiul Sibiu și localitatea Șelimbăr, vă informăm că Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a dispus o acțiune de verificare a celor sesizate.
Astfel, specialiști din Inspecția de Prevenire au efectuat în cursul zilei de astăzi patru controale tematice în care a fost verificată exclusiv menținerea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametri la care au fost proiectate şi realizate în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 163 din 28 februarie 2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.
De asemenea, vă informăm că pe perioada controalelor, neregulile privind reducerea dimensiunilor/blocarea căilor de evacuare au fost înlăturate cu celeritate. Nu au fost aplicate sancțiuni.
În scopul prevenirii producerii unor situații de urgență în interiorul supermarketurilor și pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor, după cum urmează:

  • păstrarea căilor de evacuare libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate
  • căile de evacuare, inclusiv cele care duc pe terase, în refugii sau în alte locuri special amenajate pentru evacuare, se marchează cu indicatoare standardizate, conform reglementărilor tehnice specifice, astfel încât traseele acestora să fie recunoscute cu uşurinţă, atât ziua cât şi noaptea, de persoanele care le utilizează în caz de incendiu.
  • este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.
  • în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc., care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.
spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Pompierii sibieni, prezenți pe Bulevardul Victoriei

Pompierii sibieni desfășoară un exercițiu, joi dimineața, pe Bulevardul Victoriei din municipiu, la rectoratul ULBS."Vă informăm că în acest...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect