19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

O nouă modificare a Codului Rutier: suspendări duble pentru folosirea telefonului sau trecerea pe roșu

Cele mai citite

Un nou proiect de lege modifică din nou Codul Rutier, cu pedepse mai aspre pentru anumite fapte, într-o încercare de stăvilire a încălcărilor legislației privind concuderea vehiculelor pe drumurile publice.

Șoferii care vor folosi telefoanele mobile în timp ce conduc vor avea permisul suspendat pentru 90 de zile, față de 30 câte sunt prevăzut în prezent în Codul Rutier, la fel și cei care trec pe culoarea roșie a semaforului sau depășesc coloanele de vehicule oprite la semafor. De asemenea, nerespectarea semnalelor polițistului rutier se va pedepsi cu o sancțiune complementară de suspendare pentru 90 de zile a dreptului de a conduce. Toate aceste sancțiuni se regăsesc într-un nou proiect aflat în dezbaterea Parlamentului României și care a ajuns la votul final. După primirea avizului comisiilor de specialitate este de așteptat ca proiectul să treacă fără probeleme și să meargă la promulgare.
Proiectul de modificare a unor pedepse prevăzute de Codul Rutier se află în procedură legislativă de aproape cinci ani, acum fiind propus pe ordinea de zi pentru votul final cu amendamente severe, de majorare a unor sancțiuni.
Pe lângă suspendarea permisului, șoferii care încalcă legislația prin comiterea faptelor de mai sus vor primi și amenzi corespunzătoare clasei de fapte din care fac parte.
Reamintim că în acest an au intrat în vigoare noi modificări ale Codului Rutier care prevăd că reducerea pedepsei de suspendare a permisului de conducere nu se mai face la 30 de zile automat, ci pentru o treime din perioada de suspendare, indiferent care este aceea. Atfel, cei care au 90 de zile de suspendare vor benefica de o reducere de numai 30 de zile, iar cei cu 60 de zile de suspendare, una de numai 20 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu a scos la iveală Ce ne leagă!?

Ce ne leagă!?, sloganul sub care s-a desfășurat anul acesta Maratonul Internațional Sibiu (MIS), este extrem de potrivit pentru...
spot_img

Știri pe același subiect