0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Sibiul, locul 2 pe țară din punct de vedere al digitalizării serviciilor publice

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Sibiul se află pe locul 2 în țară din punct de vedere al digitalizării serviciilor publice. Sunt concluziile unui studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetățenilor de administrațiile locale

banner

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, a făcut public un studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetățenilor de administrațiile locale. Cu alte cuvinte, au măsurat 47 de indicatori grupați pe cinci categorii mari, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participarea și implicarea cetățenilor (20%), Securitatea și protecția datelor personale (15%).

În urma evaluării, municipiul Sibiu a obținut 87,85 puncte din 100 posibile, ceea ce îl situează pe locul 2 în țară. Pe primul loc se află Cluj-Napoca, iar pe 3 orașul Brașov.

„Este o confirmare avizată că Sibiul stă bine la acest capitol. Primăria Sibiu a pus un accent deosebit pe această digitalizare, punând la dispoziție site-uri, aplicații, instrumente de plată și comunicare tot mai multe, dezvoltate adaptat la specificul orașului și al comunității. Suntem, deci, pe drumul cel bun. Rezultatele acestui studiu reprezintă și o încurajare pentru noi în sensul continuării digitalizării serviciilor publice și îmbunătățirii continue a conținutului și a formei de prezentare, pentru o mai mare eficiență și pentru o comunicare mai directă cu cetățenii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect