fbpx
Acum citesti:
FC Hermannstadt a câștigat derby-ul județului
Intreg articolul 3 minute de lectura

FC Hermannstadt a câștigat derby-ul județului

Gaz Metan a pierdut fără drept de apel derby-ul județului, scor 0-2, cu FC Hermannstadt. A fost o partidă în care Gaz Metan a avut o singură ocazie de gol, medieșenii fiind o umbră palidă a echipeicare a jucat de la egal la egal cu FCSB, CFR Cluj sau Viitorul. Hermannstadt a deschis scorul în minutul 29. Portarul Gazului a încercat să rețină o centrare venită din partea stângă, a greșit, iar Tătar pe fază a trimis-o în poartă. De partea cealaltă, gaziștii nu au tras niciun șut pe spațiul porții în prima repriză. Carlos Fortes a șutat pe lângă poartă în finalul reprizei, iar apoi nu a ajuns la o minge centrată de Valentin Crețu și prelungită foarte bine de Luis Aurelio.

Gaziștii au început în forță actul secund, însă cei care au marcat au fost tot sibienii. În minutul 49, Ionuț Stoica a înscris cu o lovitură de cap din șase metri și a dublat avantajul formației sale. Peste doar două minute, Ely Fernandes a avut șansa de a readuce Gazul Metan în joc, însă șutul lui din careul de 16 metri a fost scos de Căbuz peste transversală. În minutul 57, Fofana Boubacar a șutat puternic de la 25 metri, însă mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Căbuz. Gaz Metan a continuat apoi să preseze, însă fără să mai pună într-un real pericol poarta sibienilor.

În urma acestei înfrângeri, Gaz Metan rămâne cu 28 de puncte în clasamentul Ligii I. Etapa viitoare, ultima din acest an, medieșenii joacă în deplasare cu CSU Craiova.

“A fost o victorie muncită, meritată, le-am spus şi înaintea jocului să aibă încredere în ei că vom juca acasă, chiar dacă suntem la Mediaş. Am avut suporterii de partea noastră, deci asta înseamnă să joci cu suporterii aproape de tine. Chiar dacă au fost 1.000 astăzi, dacă am fi jucat la Sibiu cu 10.000 era altceva, dar părerea mea că am meritat toate cele 3 puncte. În ceea ce privește jocul cu Viitorul, pot să spun că o să jucăm acasă, pot să zic că Clujul este a doua mea casă, după Budapesta, pentru că am antrenat acolo doi ani şi mă simt ca şi acasă acolo. Sper ca suporterii sibieni care locuiesc în Cluj, plus prieteni de-ai mei, vor veni la meci şi ne vor încuraja. Chiar dacă vom alerga mai puţin, să sperăm că nu vom pleca cu mâinile goale de la Cluj”, a spus Vasile Miriuță, antrenorul formației FC Hermannstadt.

“Ne-am dorit foarte mult să câștigăm această partidă. Știam că este un derby al județului, însă atât am putut astăzi. Ne-au și lipsit unii jucători. Unii au fost suspendați, alții accidentați. Am avut o primă repriză slabă, am încercat să revenim în repriza a doua, însă atât am putut astăzi. Ne dorim să câștigăm etapa viitoare la Craiova”, a spus Mihai Teja, antrenorul Gazului Metan.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.