fbpx
Acum citesti:
Peste 61% dintre sibieni, bolnavi
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 61% dintre sibieni, bolnavi

Peste 1.000 de cazuri de infecții respiratorii acute au fost înregistrate la nivelul județului Sibiu, în ultima săptămână de monitorizare, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Numărul acestor viroze este semnificativ mai mare decât cel înregistrat în săptămâna precedentă de raportare.

Astfel, în săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 s-au înregistrat 1.074 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 61.26% faţă de cazurile din săptămâna anterioară, când au fost înregistrate doar 666 de cazuri.
Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 35%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.
Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 254 cazuri. Cele mai multe cazuri (81) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. De asemenea au fost înregistrate și 16 cazuri de suspiciuni de gripă, față de 5 în săptămâna 52. Nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală.
La nivel național, însă, numărul total al persoanelor decedate, în această perioadă, din cauza gripei a ajuns la cinci, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP. Ultima persoană care a murit din această cauză este un bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal. Celelalte patru persoane decedate din cauza gripei proveneau din judeţele Mureş, Galaţi, Arad.
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.