fbpx
Acum citesti:
VIDEO: Dăncilă, în PE: Guvernul României nu a luat o decizie împotriva justiţiei
Intreg articolul 2 minute de lectura

VIDEO: Dăncilă, în PE: Guvernul României nu a luat o decizie împotriva justiţiei

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. 

 

 

– Europa convergenţei e primul pilon de acţiune al preşedinţiei României şi are în vedere asigurarea creşterii economice, dezvoltarea socială, reducerea decalajelor, conectivitate şi competitivitate.
– Al doilea pilon va fi Europa siguranţei.
”Suntem în faţa unor provocări de securitate ce ameninţă siguranţa cetăţeanului. Vom trata cu toată seriozitatea gestionarea iniţiativelor privind fluxurile migratorii, lupta împotriva terorismului, protejarea cetăţenilor în spaţiul virtual, precum şi consolidarea cooperării judiciare în materie civilă şi penal”, a afirmat Viorica Dăncilă.
– Al treilea pilon – Europa actor global
Dăncilă a spus că România va promova întărirea cooperării în apărare şi securitate ale UE, în strânsă cooperare cu NATO, precum şi avansarea politicii de extindere a UE.
– Al patrulea pilon – Europa valorilor comune.
”Pentru a stimula coeziunii politicii europene, ne propunem să promovăm intens principiile şi valorile ce ne unesc. Trebuie să şi combatem rasismul, intoleranţa, xenofobia, populismul, antisemitismul sau discursul bazat pe ură”, a susţinut Viorica Dăncilă.

 

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat din nou că nu a venit în Parlamentul European ca să dea socoteală, ci pentru ca împreună să găsească soluţii.

„Susţinem statul de drept, dar în acelaşi timp susţinem şi drepturile omului, şi drepturile celor care au suferit în urma unor decizii greşite din partea justiţiei”, a mai afirmat Dăncilă.
Premierul a mai ţinut să precizeze că Guvernul nu a atacat justiţia.

 

Eu nu-mi amintesc şi niciun român nu cred că poate să spună că Guvernul României a luat o decizie împotriva justiţiei. Toate legile referitoare la justiţie au fost votate în Parlamentul României, iar Parlamentul României este expresia votului cetăţenilor români”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Ea a respins şi acuzaţiile privind limitarea libertăţii presei în România.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.