fbpx
Acum citesti:
VIDEO: Peste 600 de oameni au ieșit din nou în stradă, au protestat împotriva Guvernului
Intreg articolul 2 minute de lectura

VIDEO: Peste 600 de oameni au ieșit din nou în stradă, au protestat împotriva Guvernului

Un nou protest mare la Sibiu. Peste 600 oameni au ieșit în stradă și au protestat împotriva Guvernului Dăncilă și au cerut retragerea Ordonanței de Urgență privind repunerea în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători nelegal constituite.

”Suntem din nou la protest pentru că suntel la fel de revoltați ca întotdeauna în ultimii doi ani, de inițiativa aceasta de a da o ordonanțăd e urgență care să funcționeze în favoarea infractorilor, care să deschidă dosare definitive. Am văzut astăzi că CEDO a decis azi într-un caz similar cu cel din România, că chiar dacă judecătorii au fost aleși printr-o tragere la sorți nu corespundea cu ceea ce cere o curte constituțională, dacă nu s-a dovedit că judecătorii au fost influențați în vreun fel atunci decizia lor este perfect legală. Prin urmare Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis deja că ceea ce PSD acuză este defapt perfect legal, prin urmare această ordonanță trebuie să fie abandonată, ca și ordonanța pentru amnistie și grațiere.” a declarat Radu Vancu, organizator protest

Oamenii s-au strâns în Piața Mare din Sibiu iar după aproximativ o oră au pornit în marș pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Unirii -Calea Dumbrăvii -Bulevardul Mihai Viteazu și s-au întors în centrul orașului. Protestatarii au purtat cu ei steaguri tricolore și pancarte cu mesaje precum ”Ne e rușine cu Guvernul Dăncilă”, ”Guvern de hoți” sau ”Fară penali în funcții publice”.

Pe tot traseul s-a scandat ”Dragnea, nu uita, România nu te vrea.”, ”Guvern de hoți și de mafioți”, ”Hai români, hai cu toți, să scăpăm țara de hoți” dar și alte lozinci împotriva guvernului și a partidului aflat la guvernare.

La protest a participat și liderul USR, Dan Barna.

VIDEO: Facebook/Vă vedem din Sibiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.