17.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Tribunalul și Judecătoria Sibiu se mută pe strada Ocnei, în noul sediu, luna viitoare

Cele mai citite

Așa cum era de așteptat, cele două instituții de justiție din județul Sibiu, Judecătoria Sibiu și Tribunalul Sibiu, se mută începând din 2 iunie pe strada Ocnei, în Casa Albă Independența, așa cum este cunoscută clădirea în care s-au aflat birourile fostei fabrici cu același nume. În această perioadă se face mutarea propriu-zisă, potrivit unei decizii a președintelui Tribunalului Sibiu.
Arhivele, sălile de judecată, aparatura electronică trebuie să fie mutate până la data de 1 iunie 2020. Președintele Tribunalului Sibiu a semnat decizia prin care angajații sunt obligați să împacheteze mobilierul și aparatura până în data de 15, după aceea urmând să se facă mutarea, până pe 1 iunie.
Aceeași decizie prevede ca termenele pentru procese să fie menținute pentru sălile din noul sediu.
„În conformitate cu dispozițiile art. 7 lit. a coroborat cu art. 9 alin. (1) din   Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, aprobat prin Hotărarea   Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, potrivit cărora, președintele   tribunalului ia măsuri pentru organizarea și bună funcționare a instanței pe care o  conduce, precum și a activitătii instanțelor din circumscripția tribunalului,   Având în vedere necesitatea mutării sediului Tribunalului Sibiu și a   Judecătoriei Sibiu în clădirea situată în Sibiu, str. Ocnei nr. 33, conform contractului   de închiriere nr. 11/1112/42/28.10.2019.   Raportat la amplitudinea operațiunilor de transport, complexitatea lucrărilor de   reamenajare a birourilor și aparaturii electronice,   Având în vedere situația epidemiologică actuală și necesitatea protejării   populației și a personalului instanței de riscul imbolnăvirii cu virusul Covid 19,   Având în vedere că termenele acordate deja în perioadă 18 mai-30 iunie se   suprapun cu perioadă de mutare, iar părtile nu sunt citate pe ore, pentru a asigură un   flux redus, raportat și la echipă amplă de persoane care va asigură operațiunile de mutare,  DECIDE:   Art. 1. Personalul instanței va împacheta și eticheta obiectele din biroul în care   își desfăsoară activitatea, inclusiv fiecare piesă de mobilier în parte, pană la data de   15.05.2020 inclusiv”.
Principalele prevederi ale deciziei privind procesele pe rol:
– După data de 18 mai 2020, toate cauzele de pe rolul Tribunalului Sibiu   și ale Judecatoriei Sibiu care au termene acordate la sediul actual, vor fi preschimbate   cu termene noi, începând cu data de 2 iunie 2020 inclusiv,la sediul din stradă Ocnei  nr. 33, cu păstrarea aceleiași săli de judecată, dar în mod obligatoriu prin stabilirea   unei programări a cauzelor pe ore.
– Suplimentar Judecătoria Sibiu are la dispoziție o sală de judecată nouă, Sală M,   în vederea judecării cauzelor civile, conform programărilor făcute de conducerea instanței.
– Fac excepție dosarele care au obiect  considerat urgent, conform reglementărilor din perioadă stării de urgență. Pentru aceste dosare pot fi acordate temen la sediul actual în perioadă 8 mai  2020 doar la sală G (pentru Tribunalul Sihiui și la sală J (pentru Judecătoria Sibiu)
– În situația în care dosarul urgent are deja termen de judecată acordat la o altă sală, jandarmul care efectuează paza instanței, consultând lista de ședința din ziua respectivă, pusă la dispoziție de grefierul de ședință va direcționa părțile spre una din sălile G sau J, după caz.
– În perioada 15 mai – 01 iunie, serviciul cu publicul de la compartimentele arhivă și registratură, va funcționa la sediul actual ca și în prezent.  Începând cu data de 2 iunie 2020 programul de registratură și arhivă va fi  organizat la noul sediu.
– Cauzele suspendate de plin drept în temeiul dispozițiilor art. 42 alin. 6   din Decretul nr. 195/16.03.2020, vor fi repuse pe rol imediat după încetarea stării de   urgență, iar termenele de judecată vor fi acordatela noul sediu, pe str. Ocnei nr. 33.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect