5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Klaus Iohannis a anunțat că va fi prelungită starea de alertă cu 30 de zile. „Nu se introduc noi măsuri de relaxare, nici restricții”, a mai spus Iohannis.

Președintele României a anunțat decizia luată de autorități la finalul întâlnirii cu premierul, vicepremierul și miniștrii sănătății și afacerilor interne. Președintele a reamintit că situația epidemiologică nu este bună. „Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, foarte mult!”
Iohannis i-a îndemnat din nou pe români să se protejeze. „Purtați masca, păstrați distanța! Respectați normele!” El a mai spus că nu vor fi introduse noi restricții, dar nici noi relaxări. În luna iulie ar fi trebuit să se deschidă interioarele restaurantelor, fiind pregătită o listă de reguli care ar fi trebuit să fie respectate de personalul restaurantelor. În acest moment, cel mai probabil deschiderea acestora se va amâna cu o lună.
Klaus Iohanns a mai vorbit și despre măsurile de revigorare economică. „Guvernul pregătește noi acte normative, care pun în practică acest program. E extrem de importantă după această perioadă complicată”.
România a înregistrat în ultimele zile un nivel crescut al numărului de cazuri de coronavirus, peste 600 zilnic, simultan cu o creștere a cazurilor din ATI.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Egal pentru FC Hermannstadt cu Botoșani. Gol fenomenal marcat de Neguț

FC Hermannstadt a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de vineri după amiaza cu FC Botoșani. Sibienii au evoluat...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect